Skijanje i bordanje

Ako volite da provodite vrijeme u prirodi na čistom vazduhu, volite zelenilo, volite miris četinara i cvrkut ptica, ukoliko Vam prija tišina, idealan izbor za Vas su panoramske vožnje žičarom.

U Kolašinu tokom ljetnje sezone radi šestosjedna žičara čija je dužina 1.567 metara koja vodi u pravcu vrha Troglava i izlazi na nadmorsku visinu od 2.035 metara nadmorske visine. Kada se izađe sa žičare može da se dodje do katuna Vranjak i sa njega se pruža predivan pogled na najveći dio planine Bjelasice: Biogradsku goru sa okolnim vrhovima, Malo Šiško jezero, Strmenicu, okolinu Velikog Šiškog jezera, Strmni pad, Crnu glavu, Zekovu glavu, Troglavu, kao i na Prokletije, Komove, Ključ, Moračke planine i dr.

Na Durmitoru tokom ljetnje sezone rade obje dvosjedne žicare sa kojima raspolažemo, kako bi posjetioci turistickog kompleksa “Savin kuk” mogli da se opuste u panoramskoj vožnji koja ih vodi na stotinu metara nadomak jednog od najviših vrhova Durmitora – Savin kuk (2.313m/nv). Žicara se sastoji iz dvije cjeline: prva je duga 1.550 metara i vodi do 1.907 metara nadmorske visine, a ljubitelji viših predjela prelaze na drugu žičaru, dugu 700 metara, i silaze nadomak izvorišta Savina voda (2212 m/nV). Voda sa ovog izvorišta se, po legendi, smatra ljekovitom. Na ovoj lokaciji posjetioci mogu uz teleskope uživati u panoramskom razgledanju planine i drugih ljepota Žabljaka sa posebnim osvrtom na ljepote Durmitorskih jezera i kanjona rijeke Tare.

Pošaljite nam upit i pripremićemo za Vas ponudu najboljeg kvaliteta sa detaljno opisanim programom.

Upite slati na: info@skijalista.me